A börtönmisszióról

A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet Börtönmissziós szolgálata 2012. év októberében indult.

Kezdetekkor a szolgálat célcsoportja a kecskeméti Wéber Ede utcai Bv. Intézetben fogvatartott fiatalkorú lányok voltak, majd 2015. évtől a fiatalkorú fiúk felé történő szolgálattal bővült az intézményben a misszió.

Hisszük, hogy a fogvatartottak az Úr Jézus Krisztus segítségével tudnak új életet kezdeni és Isten az ő életükben sem romlást, pusztulást tervezett. Hisszük, hogy Istennel van újrakezdés, és van új élet.

Az alkalmaink szombaton délelőttönként 9:00-11:00 óra között vannak, minden hónap 1. és 3. szombatján a fiatalkorú fiú fogvatartottaknál, a 2. és 4. szombatján a fiatalkorú lányoknál. Jelenleg 6 aktív önkéntes szolgálóval működünk. Alkalmaink nem klasszikus bibliaórák, inkább kötetlen beszélgetések és rövid tanítások keretében igyekszünk a fiatalokkal megismertetni Jézus Krisztust, és az Ő jó tervét életünkre nézve.

Jövőbeni elképzeléseink között szerepel a szolgálat további bővítése, a fogvatartottak igénye szerinti személyes lelkigondozói alkalmakkal, valamint a későbbiekben az anya-gyermek részlegben lévők felé is szeretnénk hirdetni Isten szeretetét. Hisszük, hogy Istennel mindenki számára van újrakezdés, van valódi békességet adó élet, van remény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.