Börtönmisszió

A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet Börtönmissziós szolgálata 2012 októberében indult.

Kezdetekkor a szolgálat célcsoportja a kecskeméti Wéber Ede utcai Bv. Intézetben fogva tartott fiatalkorú lányok voltak, majd 2015. évtől a fiatalkorú fiúk felé történő szolgálattal bővült az intézményben a misszió.

Hisszük, hogy a fogvatartottak az Úr Jézus Krisztus segítségével tudnak új életet kezdeni, és Isten az ő életükben sem romlást, pusztulást tervezett. Hisszük, hogy Istennel van újrakezdés, és van új élet.

Az alkalmaink szombaton délelőttönként 9:00-11:00 óra között vannak, minden hónap 1. és 3. szombatján a fiatalkorú fiú fogvatartottaknál, a 2. és 4. szombatján a fiatalkorú lányoknál. Jelenleg 6 aktív önkéntes szolgálóval működünk. Alkalmaink nem klasszikus bibliaórák, inkább kötetlen beszélgetések és rövid tanítások keretében igyekszünk a fiatalokkal megismertetni Jézus Krisztust, és az Ő jó tervét életünkre nézve.

Jövőbeni elképzeléseink között szerepel a szolgálat további bővítése, a fogvatartottak igénye szerinti személyes lelkigondozói alkalmakkal, valamint a későbbiekben az anya-gyermek részlegben lévők felé is szeretnénk hirdetni Isten szeretetét. Hisszük, hogy Istennel mindenki számára van újrakezdés, van valódi békességet adó élet, van remény.

Van szabadulás – börtönön belül is

Isten sokféle feladattal, szolgálattal bízott meg bennünket a gyülekezeten belül, vagy annak falain kívül. Új sorozatunkban a kecskeméti gyülekezet szolgálati és missziós területeit mutatjuk be. Célunk, hogy megismerjétek azokat a [...]

Go to Top